Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Melding Menu
FacebookTwitter Melding Whatsappgroep Contact

Historische wandelingen gelanceerd

De Historische wandelingen door Beusichem en Zoelmond zijn gelanceerd. In de kerk in Beusichem zagen maandag 15 april  circa 120 belangstellenden een presentatie over de oude stoomtramlijn (TBC-lijn) die dwars door beide dorpen reed, nu ruim 101 jaar geleden. TBC-deskundigen Hugo Eigenraam en Vic Ritchie lieten mooie foto's zien en anekdotes van de bouw en dienstregeling. Zo werd 3 uur gedaan om van Tiel naar Culemborg te komen.

Openingshandeling

Burgemeester Jan de Boer van de gemeente Buren had een mooie korte toespraak over de Beusichemse geschiedenis van een gezegde. Uiteindelijk werd de wandeling officieel geopend door Hilde Nout, de dochter van historicus J.J.Nout. Hij schreef de boeken 'Flitsen uit de geschiedenis van Beusichem en Zoelmond' in de jaren 80. Deze boeken zijn gebruikt voor de wandelingen. 

Spoor oude tramlijn

De oude stoomtramlijn vormt de rode draad in de wandelingen. In totaal zijn meer dan 40 belangrijke gebouwen of landschapselementen opgenomen in de 2 wandelingen (1 naar Zoelmond en één naar Veerhuys) en toegelicht. De routes zijn al te volgen met een app op de telefoon. Dat is makkelijk. Download de app izi.travel (uit uw Play Store of App Store) en u vindt eenvoudig de wandelingen in Beusichem en Zoelmond. Op de website van BeusichemLeeft vindt u een introductiefilmpje over de installatie op de telefoon. De wandelingen komen er ook in foldervorm. 

Filmpje restauratie TBC-wagon

Beusichem Leeft toonde ook een filmpje van de restauratie van één van de wagons van de TBC-lijn in Trammuseum Ouddorp. Het is gefilmd met een telefoon, maar geeft een goed beeld van de oude wagon en het enthousiasme van de vrijwilligers. Het filmpje begint over de oude stoelen die niet origineel waren. In de TBC-lijn waren houten banken gemonteerd. Klik hier voor het filmpje.

Fotogalerij

© 2016, Beusichem Leeft! | Webmaster | Privacy